Слідчий комітет Російської Федерації пред'явив військовослужбовцю Нацгвардії України Віталію Марківу звинувачення у вбивстві.

Про це інформують на офіційному сайті комітету.

Згідно з версією слідства, Марків перебував 25 травня 2014 на позиції в районі гори Карачун поблизу міста Слов'янська на Донеччині. Він передав командуванню координати громадянина РФ Миронова, фотокореспондента з Італії Андреа Роккеллі і журналіста із Франції Вільяма Рогуелона з метою нападу на них. Вони планували зробити фоторепортаж про наслідки збройного конфлікту і прямували до залізничного переїзду смт. Андріївка. Після цього Марків нібито почав стріляти у них із автомата Калашникова, щоб завадити їм сховатися від артилерійського обстрілу, внаслідок якого Миронов і Роккеллі загинули, а Рогуелон був поранений.

Тож із урахуванням показів свідків та інших матеріалів кримінальної справи слідство ухвалило постанову про пред'явлення обвинувачення Марківу у скоєнні злочину. Нацгвардійця оголосили у міжнародний розшук. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що спочатку Нацгвардійця тримали в Італії та визнали винним, проте він довів свою непричетність і Міланський апеляційний суд його виправдав. Однак у  п’ятницю, 11 грудня, Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт нацгвардійця. Йому заочно оголосили звинувачення за ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою загальнонебезпечним способом з мотивів політичної, ідеологічної, національної ненависті або ворожнечі).

Читайте більше новин до теми:

ІА "Вголос": НОВИНИ