Шевченківський райсуд Києва звільнив навідника російської бойової машини «Град» Олександра Іванова від покарання у вигляді позбавлення волі. Його обміняють на українського військовослужбовця, який зараз перебуває у російському полоні.

Про це повідомляє Судовий репортер.

Із 6 квітня Іванов перебуває у полоні як військовополонений. Вироком Котелевського районного суду Полтавської області від 31 травня за порушення законів та звичаїв війни його засуджено до 11 років і 6 місяців ув’язнення. Росіянин має відбувати покарання у «Коломийській виправній колонії (№ 41)». Але 26 жовтня прибув до держустанови «Київський слідчий ізолятор».

9 листопада Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими прийняв рішення про передачу засудженого Іванова для обміну. 10 листопада Іванов підписав заяву, що не заперечує проти свого обміну на військовополоненого громадянина України, який знаходиться в полоні РФ.

Олександр Іванов - навідник БМ-21 «Град», з якого 24 лютого 2022 року обстріляли Харківщину з території Бєлгородської області рф. Цим вогнем були зруйновані об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань і навчальний заклад Дергачівської міської ради. Пізніше Іванов у складі загарбницьких військ росії вторгся на територію Україну і продовжував обстрілювати мирні українські міста, аж поки не потрапив у полон.

Читайте також у «Вголосі»: львівський спецпризначенець розповів як визволяли Харківщину. 

ІА "Вголос": НОВИНИ