20 тисяч гривень за день оренди спецтехніки, яка б мала працювати для будівництва оборонних споруд на Львівщині, вимагав директор однієї з філій облавтодору.

Про це повідомляє СБУ у Львівській області.
 

Так, посадовець здавав в оренду спецтехніку, яка мала працювати для будівництва оборонних споруд на Львівщині в разі можливої агресії рф та наступу на західні території України.
 
Оперативники встановили, що директор філії систематично надавав у користування комерсантам спецтехніку підприємства та обіцяв «клієнтам» створювати вигідні умови. День оренди спецтехніки, яка перебувала на балансі держустанови, «коштував» 20 тис. грн. Уклавши фіктивні договори оренди техніки, чиновник отримував прибуток у власну кишеню.
Правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 КПК України під час отримання чергового траншу за оренду спецтехніки.
Фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ