У Білому домі заявили, що введення США безпілотної зони в небі України є «не найкращою ідеєю», оскільки це втягне США в прямий воєнний конфлікт з Росією.

Про це заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі, повідомляє WSJ.

"Це, по суті, означало б, що американські військові збиватимуть літаки, російські літаки. Це, безумовно, ескалація... Цього не хоче робити президент. Це всі причини, чому це не найкраща ідея", – сказала Псакі.

Байден не підтримує безпілотну зону над Україною.

Як повідомляє «Європейська правда»  із посиланням на CNN, таким чином в Білому домі відреагували на заклик українського Президента Володимира Зеленського ввести в Україні заборонену для польотів зону.

"Президент був дуже чітким, що він не має наміру посилати американські війська вести війну з Росією. І я думаю, що тут важливо відзначити, що, по суті, це був би крок у напрямку, тому що зона без польотів вимагатиме виконання", – сказала прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Нагадаємо, що країни Східної Європи погодили передачу Україні 70 бойових літаків, які виконуватимуть бойові завдання, базуючись на території одного з наших найдавніших та найпринциповіших союзників – Республіки Польща.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ