13 вересня раптово помер 19-річний студент Українського гуманітарного інституту Володимир Сало.

За попередніми даними, причиною смерті стала серцево-легенева недостатність, набряк легень, гостра коронарна недостатність. Остаточну причину з’ясують лише через місяць після завершення медичних досліджень.

Відомо, що перед смертю хлопець зробив щеплення від коронавірусу.

Родичі померлого юнака розповіли, що він не сказав нікому, що йде вакцинуватись. 

«Він нікому з рідних про це не сказав. Можливо, знав, що всі будуть проти і відрадять його від такого рішення. А він за характером був такий ризикований, міг ухвалювати спонтанні рішення. Ймовірно, він вирішив зробити вакцинацію, бо в подальшому міг бути сильно обмежений у своїх бажаннях. Кажуть же, що ті, хто не вакцинувався, не зможуть вільно їздити, ходити в кафе та інше. Ми думаємо, що саме це його підштовхнуло», – розповів чоловік сестри Володимира, пише OBOZREVATEL.

Варто зазначити, що міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що 19-річний Володимир помер не від щеплення від коронавірусу. 

Про це він сказав під час урочистого відкриття Форуму Всеукраїнського тижня дошкілля «Дошкільна освіта України 30».
 
«Ті прикрі випадки, які стаються, всі знаємо – облетіло певні мережі повідомлення стосовно хлопчика 19 років, але там причина, вона буде оприлюднена, причина не в вакцинації . Є декілька побічних явищ, але вакцинування сьогодні є наша з вами запорука успішного освітнього процесу», – сказав Шкарлет.

Як раніше писав Вголос, у понеділок, 13-го вересня, о 14:30 він вакцинувався від коронавірусу препаратом Pfizer. До вечора почував себе добре, о 18:30 вечеряв у студентській їдальні, потім пішов у кафетерій, де грав у настільні ігри.

Пізніше, як розповіли в навчальному закладі, в нього піднялася температура, о 20:15 розпочалися судоми. О 20:35 зник пульс і дихання. Медичні працівники робили йому штучне дихання до приїзду швидкої, яка прибула о 20:45.

Лікарі швидкої пробували реанімувати студента впродовж години. Але врятувати йому життя не вдалося.

Володимир Сало був уродженцем Добросина Львівської області. 2019-го року вступив в Український гуманітарний інститут (Буча Київської області) на спеціальність «Філологія».

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ