У Генеральній прокуратурі України повідомили про оголошення підозри колишньому міліціонеру столичного полку «Беркут» за розгін акції протесту на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"01.10.2018 року за фактами незаконного затримання 30.11.2013 року на Майдані Незалежності в Києві 2-х учасників мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про їх затримання, колишньому міліціонеру столичного полку "Беркут" повідомлено про підозру у... незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів... перевищенні влади та службових повноважень... складанні та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, – повідомляють у Генпрокуратурі.

За результатами слідчих дій, у тому числі за участі екс-"беркутівця", вирішуватимуть питання щодо обрання підозрюваному відповідного запобіжного заходу.

У відомстві наголосили, що наразі повідомили про підозру чотирьом колишнім київським "беркутівцям".

Також зазначається, що раніше за фактами цих подій до суду спрямували обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 16-х працівників столичного «Беркуту».

Зокрема, у ході розслідування у розшук оголосили сімох підозрюваних, а саме: чотирьох колишніх високопосадовців і трьох керівників підрозділів МВС України.

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів і співвиконавців цих та інших злочинів триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ