П'ятого Президента України Петра Порошенка прикордонники не випустили у Вільнюс на засідання парламентської асамблеї НАТО. Розпорядження про місце в складі делегації від Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука не допомогло. В той же час інші нардепи без проблем перетинають кордони України. В ЄС кажуть про «політичне замовлення».

Експрезиент України, а зараз народний депутат Петро Порошенко увечері 27 травня намагався поїхати у Вільнюс на засідання ПА НАТО. Проте на кордоні його зупинили і не випустили з території України, про що повідомила інша народна депутатка від Європейської Солідарності Ірина Геращенко. 

«Сьогодні увечері Порошенка не пропустили через кордон. Без пояснення причин. Прикордонники на пункті перетину Рава-Руська несли якусь нісенітницю про «підроблене чи скасоване розпорядження», хоч всіх інших депутатів, чи то слуг, що інспектують курорти Італії, чи то ОПЗЖ, що вивозять коштовності, випускають з країни без жодних проблем. Це політичне замовлення, яке виглядає просто огидно», — стверджує вона.

Петра Порошенка не пустили на пункті пропуску Рава-Руська.

Раніше у Європейській Солідарності анонсували відрядження Порошенка у Вільнюс на Парламентську асамблею НАТО, він був у складі офіційної делегації. Розпорядження про склад делегацій спочатку підтримав комітет закордонних справ і електронно підписав Голова ВР Руслан Стефанчук.

Розпорядження про склад делегації, де є і Порошенко, з підписом голови ВРУ Стефанчука.

 

За словами народного депутата Миколи Княжицького, жодних запобіжних заходів проти Порошенка зараз не існує, депутати не є військовозобов'язаними, жоден закон не обмежує права лідера опозиції виїхати за кордон.

«Нестор Шуфрич може перетинати державний кордон без обмежень, його однопартійці з мільйонами у валізах і десятками коштовних годинників теж. Депутатки від партії «Слуга народу» можуть вільно зустрічатися з біженцями на блакитних берегах Франції. А от Порошенку виїхати у законне відрядження на ПА НАТО заборонено. Мета (поїздки – ред..) заявлена, анонсована і самим Порошенком, і західними партнерами: переговори про постачання зброї та підтримку євроатлантичного курсу. Що означає неприпустима у демократичному суспільстві така поведінка по відношенню до лідера опозиції? Все просто. Потрібна диктатура, щоб здати території», - наголосив у коментарі Еспресо Княжицький.

ІА «Вголос» писала, що в день поїздки до Вільнюса Порошенко побував у Львові і привіз автомобілі для десантно-штурмових військ. 

ІА "Вголос": НОВИНИ