Окупаційна влада непідконтрольних Україні територій продовжує вводити жителів ОРДЛО в оману та загострювати ситуацію.

Відповідну заяву зробив Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний на власній сторінці в соціальних мережах.

Залужний звернувся до мешканців окупованих територій та наголосив, що Україна не планує і не має наміру проводити в східних областях наступальні операції. Наша держава намагається деокупувати території виключно політико-дипломатичним шляхом.

Наступальну операцію не розглядають, оскільки це призведе до масових втрат серед цивільного населення. Україна підтримує людську мораль та норми міжнародного права.

На відміну від окупантів, для України важливе життя кожного громадянина на території та за межами нашої держави.

Залужний наголосив, що навіть у ці дні, коли бойовики здійснюють численні порушення режиму припинення вогню, ми відповідаємо тільки у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців. Ми не піддаємося на провокації. Ми не стріляємо по житловим районам, де бойовики цинічно розмістили свої позиції.

«Я звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій - не вірте брехні окупаційної влади! Вас використовують для ескалації ситуації з метою розв’язання чергового кровопролиття», - зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

Щодо інформації про диверсійні групи зі складу Об’єднаних сил, що нібито планували підірвати хлор на очисних спорудах в Горлівці, то вона взагалі не відповідає дійсності.

«Ми об’єктивно не зможемо спростовувати всі фейки, які в геометричній прогресії в ці напружені дні сіє ворожа пропаганда, тому я закликаю всіх вірити тільки офіційним джерелам інформації і вірити в Збройні Сили України!", - додав Залужний.

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ