Публіцист, філософ та політолог Сергій Грабовський вважає, що Донбас варто відгородити стіною від України.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Якщо взяти результати соціологічних центрів 2012-2013 років, то ми побачимо, що «стіна» будувалась давно, але з протилежного боку. Відмінність між Донбасом і рештою України була, скажімо, істотною вже тоді. Окрім Криму це був єдиний регіон, де місцеві говорили »Я поехал на Украину«. Не більше 20% мешканців цих регіонів ототожнювали себе з Україною, якщо брати цілий комплекс питань і визначень. Ці дослідження нам показали ще один цікавий факт: число людей, готових боротись за територіальну цілісність України, десь у 1,5 рази перевищувало кількість людей, які підтримували незалежність України. Висновки робіть самі», - сказав Сергій Грабовський.

«Я вже не буду казати про те, що від Кобзона до патріарха Кирила, всі ці емісари Москви, прямо розказували про «богообраний народ Донбасу». Це все було ще до 2014 року.

Про цю стіну раніше говорив Віктор Суворов. Він казав, що якщо не вдалось визволити Донбас і навести там лад воєнною силою, то необхідно замінувати кордон, обтягти колючим дротом і нехай там усе перегниє. Єдине, перед цими діями слід попередити людей і дозволити людям звідти переїхати сюди і навпаки. Тоді через 10 років вони самі попросяться до складу України. Зараз же ці території - це отрута і гангрена на тілі нашої держави. Але для цього нічого зроблено не було", - додав експерт.

Читайте повну версію статті: Ізоляція Донбасу: чи потрібна в Україні стіна?

ІА "Вголос": НОВИНИ