Вулиця Захисників України у Львові досі є необлаштованою та занедбаною.

Про це під час засідання сесії Львівської міської ради повідомила депутатка від фракції політичної партії «Варта» Неля Васюта.

Вона нагадала, що наприкінці квітня 2021 року після довгих та складних перемовин з родинами загиблих та ветеранським середовищем вдалося знайти колективне рішення й у Львові з’явилася вулиця захисників України. Табличку з новою назвою урочисто відкривав міський голова Львова Андрій Садовий.

Тоді ж погодили створення робочої групи щодо питань, які виникають в облаштуванні вулиці. Але члени цієї робочої групи не провели жодного засідання. То ж вулиця залишається досі необлаштованою.   

«Для воїнів та членів їх родин така бездіяльність міста – це байдужість до подвигу тих, хто щодня стоїть на захисті української державності», - зазначила Неля Васюта.

За її словами,  тоді як вулиця Захисників України залишається без оновленого муралу, з поганим освітленням та без обіцяних покращень, місто встановлює пам’ятники, які отримали сумнівну репутацію серед містян.

Також депутатка зауважила, що протягом п’яти місяців міська влада жодного разу не згадала про алею пам’яті полеглих воїнів, яку обіцяла створити у Львові.

Нагадую, як повідомляв «Вголос», львів'яни виступили проти встановлення у Львові пам'ятника Моцартові й навіть зареєстрували петицію про його знесення. Проте проголосувати не змогли: сайт електронних петицій дивним чином перестав працювати. Водночас парк сучасної української скульптури «PARK 3020» виявив бажання забрати скандальну скульптуру до своєї колекції

ІА "Вголос": НОВИНИ