Заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який представляє РФ у переговорному процесі щодо конфлікту на сході України, заявив на Раді безпеки РФ, що нібито Донбас Україні не потрібен.

Про це заявив Козак, виступаючи на Раді безпеки РФ під керівництвом президента Володимира Путіна, пише УП.

«Сьогодні очевидно стало, що ні Україні, ні її західним союзникам Донбас абсолютно не потрібен на будь-яких умовах. Робиться все для того, щоб заморозити цей конфлікт, щоб покласти на Російську Федерацію і політичну відповідальність…, і економічну відповідальність за утримання Донбасу», - сказав він.

Козак стверджує, що в України нібито «викликає ступор» будь-яке питання про те, як Київ дивиться на те, щоб «на будь-яких умовах повернути Донбас до складу України, під контроль уряду України».

«Просто мовчать, опускають очі», – заявив він.

Україна всі 8 років конфлікту прагне повернути окуповані території під свій контроль дипломатичним шляхом, шляхом переговорів. Проте українська сторона не пристає на російські умови, які порушують її суверенітет і передбачають зміну державного устрою.

Також, глава Міноборони Росії Сергій Шойгу заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Україна має усі можливості для створення ядерної зброї.

«Хотів би звернути увагу на заяву Зеленського про те, що вони припускають і хотіли б повернути статус ядерної країни. Це вкрай небезпечно. Тут вона (ядерна зброя - ред.) може з'явитися. Є обладнання, є технології, є фахівці, які можуть і мають можливості, на наш погляд, набагато більші, ніж можливості Ірану та Північної Кореї», - заявив Шойгу.

Нагадаємо, російська пропаганда через підконтрольні медіа поширює нічим не підтверджене повідомлення, що нібито дві українські бойові машини піхоти заїхали на територію РФ, і що перед цим туди увійшла група якихось «українських диверсантів». Глава українського МЗС Дмитро Кулеба закликав РФ зупинити «фабрику фейків».

ІА "Вголос": НОВИНИ