Російська пропаганда через підконтрольні медіа поширює нічим не підтверджене повідомлення, що нібито дві українські бойові машини піхоти заїхали на територію РФ, і що перед цим туди увійшла група якихось «українських диверсантів». Глава українського МЗС Дмитро Кулеба закликав РФ зупинити «фабрику фейків».

Про «бій» буцім з українцями повідомляє TАСС з посиланням на пресслужбу Південного військового округу Росії

«П'ятьох порушників кордону РФ зі складу диверсійно-розвідувальної групи з території України знищено. Для екстреної евакуації української диверсійної групи на територію Росії увійшли дві бойові машини піхоти ЗСУ. Обидві машини вдалося підбити», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, це сталося близько 5 ранку за київським часом у районі населеного пункту Мітякінська Ростовської області.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростовує «інформацію», яку поширює Росія на виправдання своїх агресивних дій проти України.

«Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ; не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон; не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні; не вчиняла диверсій; не планує подібних дій.Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків», - написав міністр.

До слова, як вважає секретар РНБО Олексій Данілов, заяви ФСБ РФ про нібито обстріл об'єкту прикордонних служб у Ростовській області «українським снарядом» є фантазіями, оскільки Україна не обстрілює територію сусідньої держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ