Німеччина планує надати Україні 37 млн ​​євро на реконструкцію зруйнованої інфраструктури та домівок під час російської загарбницької війни.

Про це сказала міністр розвитку та економічної співпраці ФРН Свенья Шульце в інтерв'ю виданню Augsburger Allgemeine.

«Україна терміново потребує житла для мільйонів внутрішньо переміщених осіб і потребує неушкодженої електромережі. Німецьке співробітництво в галузі розвитку може допомогти тут у короткостроковій перспективі. Моє міністерство перерозподілило кошти на це через програму надзвичайних ситуацій» - поінформувала міністерка.

Уточняється, що на будівництво української електромережі виділено 22,5 млн євро, на житло - 12,4 млн. На медичне обладнання передбачено 2 мільйони євро.

"Відбудова України буде великим викликом, який вимагатиме солідарності багатьох. Добре, що міжнародне співтовариство вже займається цим завданням", – додала Шульце.

Як писав «Вголос», за добу 21 квітня, на території Донецької та Луганської областей українські військові відбили десять атак російських окупантів, знищили шість танків, вісім одиниць броньованої та п’ятнадцять одиниць автомобільної техніки, чотири артилерійські системи. 

Сили ППО за попередню добу  знищили п’ятнадцять повітряних цілей: дев’ять БПЛА, три літаки та три вертольоти.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ