У Венесуелі заявляють про «фінальний етап» відсторонення президента Ніколаса Мадуро, проте сам чинний гарант заперечує заяви представників США про нібито його втечу з країни.

Про це він заявив у своєму зверненні на державному телебаченні, передає «Сегодня».

Як заявляв держсекретар США Майк Помпео, Мадуро нібито вже був готовий покинути Венесуелу і вирушити до Куби.

«У нього (Мадуро – ред.) на злітній смузі стояв підготовлений літак, він був готовий покинути (Венесуелу) сьогодні вранці (1 травня – ред.). Наскільки ми розуміємо, росіяни вмовили його залишитися. Він прямував до Гавани. Уже не раз говорили, що Мадуро оточений кубинцями і підтримується росіянами у Венесуелі», – сказав американський дипломат.

Водночас сам Ніколас Мадуро назвав божевіллям слова американських чиновників і заперечує, що готувався до втечі.

«У Сполучених Штатах ще не було такого божевільного уряду, як цей... Болтон, Пенс, Помпео – скільки в них ненависті... До якого рівня може дійти бездушність, безумство, брехня, маніпуляції? Майк Помпео ввечері сказав, що у мене, у Мадуро, був літак, готовий вилетіти, і що росіяни заборонили мені покидати країну. Сеньйор Помпео, будь ласка, як несерйозно!» – відповів чинний президент Венесуели.

Нагадаємо, що Державний секретар США Майк Помпео заявив, що президент Венесуели Ніколас Мадуро планував 30 квітня бігти з країни, але керівництво РФ відмовило його.

Додамо, що Трамп пригрозив Кубі за підтримку Мадуро.

Як писав «Вголос», тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо оголосив про початок «останньої фази» плану щодо повалення голови держави Ніколаса Мадуро.

ІА "Вголос": НОВИНИ