На Львівщині різко зросла кількість людей, які захворіли на COVID -19, тому можна констатувати, що чергова хвиля коронавірусної недуги розпочалась. Її збудником є штам ”Омікрон”.

Про це під час брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров’я  ЛОДА Орест Чемерис.

“Епідситуація із захворюваністю на коронавірус в області погіршується. Якщо ще тиждень тому щодня госпіталізовували в стаціонари від 60 до 80 осіб, то за минулу добу у медзаклади поступило 183 особи. І прогнозуємо, що кількість їх зростатиме” – каже Чемерис.

Також головний лікар відзначив той факт, що зростає захворюваність і серед дітей. За останніх три дні у Львівську обласну дитячу лікарню “Охматдит” поступило 40 пацієнтів. І станом на сьогодні у ковідному відділенні лічниці перебуває 68 хворих малюків. 

Посадовець поінформував, що коли відсоток госпіталізацій хворих коронавірусом був низьким, то 10 із 24 профільних медичних закладів Львівщини були переведені в режим очікування. Сьогодні ж директорам лікарень дано доручення приготувати всі сили і засоби, щоб у разі необхідності змогти надавати допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією.

Зі слів Чемериса, зараз у стаціонарах області перебувають 1118 хворих, 87 з них є в реанімації, 33 – знаходяться на апаратах ШВЛ.

“Зараз усі показники захворюваності відповідають жовтій зоні епіднебезпеки, але якщо  і надалі зберігатиметься така динаміка, яку спостерігаємо на початку тижня, то цілком ймовірно, що Львівщина перейде до іншоЇ епідемічної зони”, – зазначив очільник департаменту.

Нагадав головний лікар і про важливість вакцинації.

“Як підтверджують дослідження, бустерна доза має значний ефект для попередження захворюваності, викликаної штамом “Омікрон”. Щеплення бустерною дозою проводиться вакцинами “Пфайзер” та “Модерна”, які на Львівщині є у достатній кількості. 4800 мешканців області уже зробили додаткове щеплення”, – каже Орест Чемерис.

Як повідомляють у департаменті охорони здоров’я ЛОДА, вчора на Львівщині зафіксували 870 нових випадків COVID-19.

У розрізі районів:

  • Дрогобицький: 16
  • Золочівський: 33
  • Львівський: 599 (м. Львів – 529)
  • Самбірський: 38
  • Стрийський: 91
  • Яворівський: 60
  • Червоноградський: 33

Читайте за темою:

В Україні підліткам стане простіше зробити щеплення від COVID-19

«Омікрон» є передвісником закінчення пандемії коронавірусу – науковці

 

ІА "Вголос": НОВИНИ