На саміті Україна - ЄС планується підписання декількох двосторонніх угод. Зокрема і довгоочікувана угода про «відкрите небо», що дозволить українцям значно простіше подорожувати Європою.

На саміті Україна-ЄС, що відбудеться 12 жовтня, планується підписання довгоочікуваної угоди про «відкрите небо».

Як пише "Європейська правда", про це повідомив журналістам напередодні саміту високопосадовець ЄС, що спілкувався на умовах анонімності.

За його словами, серед трьох угод, які планують підписати у Києві, буде Угода про спільний авіаційний простір, яка була запланована ще у 2013 році.

«Одним з наслідків має бути вхід до України нових лоукост-авіаліній та підвищення туристичної привабливості України. Саме це ми бачили у інших країнах, які підписали подібну угоду, зокрема, у Грузії», - зазначив європосадовець.

Угода має на меті зрівняти у певних правах низку українських та європейських авіакомпаній, зняти монополію на деякі маршрути, спростити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та, як наслідок – зменшити ціни на квитки.

Нагадаємо, нещодавно Угорщина та Росія підписали угоду про транзит газу, що загрожує не лише Україні, а й Європейському Союзу.

ІА "Вголос": НОВИНИ