Про це телефоном голові Незалежної профспілки гірників України Михайлові Волинцю розповів лідер первинного осередку НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Василь Прадід, повідомляє власкор «Вголосу».

Шахтарі перекривають під’їзні шляхи до митного переходу, щоб зупинити рух транспорту через кордон. У такий спосіб гірники прагнуть привернути увагу української влади і світової громадськості до порушення основного права трудівників на своєчасну виплату заробленого.

Із шахтарями Нововолинська досі не розрахувалися за серпень і вересень цього року. Гірники також вимагають виділення коштів із держбюджету на виплату зарплати шахтарям державних вугледобувних підприємств у цьому році та забезпечити належне фінансування галузі у 2017-му.

Зокрема, передбачити у держбюджеті кошти на добудову шахти №10 «Нововолинська». Нагадаємо, будівництво шахти №10 «Нововолинська» розпочалося у 1989 році і зараз перебуває на завершальній стадії. Але замість закінчення робіт і введення нової копальні у дію, Кабінет міністрів і Міненерговугілля вирішили згорнути будівництво і перетворити шахту у водовідлив. Хоча саме ця копальня мала б забезпечити роботою гірників регіону із шахт.

ІА "Вголос": НОВИНИ