Жертвами шахрая, який розраховувався за товар фальшивими купюрами номіналом у тисячу гривень, стали особи похилого віку. Згідно з рішенням суду він перебуватиме під вартою.

Про це повідомляє поліція Закарпатської області. 

44-річний мешканець Мукачево купував на місцевих ринках продукти та побутові товари. Товари він брав справжні. А ось з покупцями розраховувався фальшивими грошима. 

Для своїх жертв злочинець обирав осіб старшого віку, які не могли відразу розрізнити підробні купюри.  

Станом на сьогодні слідчі, у співпраці з поліцейськими офіцерами громади, зібрали достатньо доказів, які вказують на причетність мукачівця до щонайменше 9 фактів шахрайства.
 
Дії даного шахрая слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто Шахрайство, вчинене повторно. Зловмиснику вже повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Частину кримінальних проваджень вже скеровано для судового розгляду.
 
Вчора, 14 жовтня, Мукачівський міськрайонний суд розглянув та задовільнив клопотання слідчого щодо запобіжного заходу підозрюваному: останній перебуватиме під вартою.
 
Відповідно до санкції інкримінованої статті зловмиснику загрожує до 3 років ув‘язнення.
 
Поліцейські продовжують розслідування та перевіряють фігуранта на причетність до аналогічних злочинів, вчинених на території регіону.
 
Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині жінка отруїлася грибами, які назбирала коло свого дому. 

ІА "Вголос": НОВИНИ