Лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Лілія Горбунова закликає всіх, навіть тих, хто вакцинований “лише на папері” до вакцинації третьою “бустерною” дозою вакцини проти Covid-19.

Про це вона заявила під час прямого етеру “Народного Толк Шоу” на телеканалі NTA.

Передусім лікарка наголосила, що протоколи лікування залишаються незмінними для пацієнтів з різними штамами та в незалежності від того чи вакциновані вони чи ні. Однак, перебіг хвороби суттєво відрізняється. 

Третю, “бустерну” вакцину однозначно потрібно робити всім. Це не обговорюється. Я не розумію як може собі пересічна людина дозволити дискусію стосовно вакцинації. Є компетентні люди: лікарі, професура, МОЗ, ВООЗ - рекомендують зробити цю вакцину, значить її потрібно зробити. Крапка”, - вважає Лілія Горбунова

Вона також пояснила причину, чому так часто міняється інформація щодо дії паспорту вакцинації чи навіть кількості необхідних доз самої вакцини.

Це нова хвороба. Вона постійно міняється, мутує, тому її спрогнозувати неможливо. Жоден прогноз з початку пандемії - не виправдався. Тому так і стається, що міняється інформація, прогресують нові штами, вакцини вдосконалюються”, - пояснила лікар-інфекціоніст Лілія Горбунова.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", на Львівщині знову зросла кількість хворих на ковід. За минулу добу недугу підтвердили ще в 2 тисяч 299 осіб. Серед інфікованих 1 070 мешканців Львова. Також відомо, що від завтра, 26 січня, Львівщина може перейти у ”червону зону”.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ