Служба безпеки України викрила протиправну схему збуту інформації з обмеженим доступом у сфері торгівлі нафтопродуктами. Механізм протиправного заробітку налагодили службові особи Державної податкової служби у Львівській області.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області. 

Як встановили оперативники, один з посадовців податкової отримував неправомірну вигоду від сторонніх осіб за передачу інформації з обмеженим доступом. Пакет даних стосовно одного, будь-якого, підприємства він оцінив у $150 США. Туди входила інформація про обсяги імпорту та збуту нафтопродуктів, клієнтська база та інші конфіденційні відомості котрі зберігались лише у базі даних податкової.
 
Правоохоронці задокументували протиправні діяння зловмисника та факт «продажу» кількох пакетів даних з конфіденційною інформацією. Також встановлено, що затриманий планував збути ще кілька таких «інформкейсів» на суму $1500 США.
 
Наразі у приміщеннях ГУ ДПС у Львівській області та за місцем проживання посадовця проведено обшуки, за результатами яких вилучено: документи, комп’ютерну техніку та інші речі, необхідні для встановлення протиправної діяльності.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави.
 
Триває досудове розслідування для встановлення та притягнення до відповідальності й інших посадових осіб.
 
Викриття проводили оперативники Управління СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
 
Читайте також у «Вголосі»: як Львівщина грітиметься взимку. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ