Обвал будинку у центрі Львова на проспекті Свободи могли спричинити будівельні роботи у дворі сусіднього будинку.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради з посиланням на заступницю міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірину Маруняк.

«У дворі сусіднього будинку (просп. Свободи, 21) проводились будівельні роботи. Там є декларація на початок виконання ремонтних робіт. Зі слів мешканців, місяць будівельники знімали стіну, яка була дотична до будинку №23 і була опорою цього будинку. Це могло зменшили несучу здатність будівлі і призвести до обвалу.  Зараз з’ясовуємо інформацію, яка саме компанія проводила роботи та кому належить ця ділянка, де вони проводились», – каже вона.

Загалом в будинку є 14 квартир, в них 3 – зруйновано. Також повністю зруйновано 2 нежитлових приміщення.

«Газ, вона і електрика в цьому будинку відключені. Я була на місці, спілкувалася з мешканцями шести квартир. Ніхто не потребував відселення, поїхали ночувати до родичів. Ми лише допомогли їм доїхати до місць проживання», – розповіла Ірина Маруняк.

Також посадовиця повідомила, що сьогодні впродовж дня на місці будуть встановлювати причини обвалу.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», сьогодні вночі у Львові на проспекті Свободи обвалився житловий будинок. Рятувальники евакуювали 12 осіб, серед них і 4-х річну дитину.  На цю хвилину розбір завалів завершено. Постраждалих нема. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ