Протягом місяця проводилися будівельні роботи у будинку на проспекті Свободи, 21 у Львові. Дозвіл на ці роботи видали в Києві. В результаті цього зруйнувався будинок на проспекті Свободи, 23.

Про це сьогодні 26 серпня, повідомила заступниця міського голови Львова з житлово-комунальних питань Ірина Маруняк.

Вона розповіла, що вночі на телефон служби 102 надійшла інформація від мешканців будинку на проспекті Свободи, 23 у Львові, що в будинку чути дивні звуки й на стінах з’являються тріщини.

Відразу до цього будинку виїхали працівники поліції та рятувальники й вивели людей з приміщень.

«Як тільки люди вийшли з будинку, обвалився внутрішній флігель споруди», - каже вона.

Зараз будинок обстежують служба ДСНС, проводяться слідчі дії та працюють проектанти. Всі вони разом повинні встановити причини обвалу.

Ірина Маруняк розповіла, що вчора вночі вона поспілкувалася з усіма мешканцями цього будинку. З’ясувалося, що у двох квартирах проживали орендарі.

«Мешканців однієї квартири ми на ніч поселили у готель «Львів». Але зараз вони вже пішли до своїх знайомих. Інші мешканці цього будинку відмовилися від нашої допомоги. Сказали, що мають куди піти. Також ми надали транспорт аби вони могли поїхати до своїх знайомих», - зазначила вона.

За її словами, загалом у будинку є 14 квартир. З них три – пошкоджено. В одній з квартир мешкали люди, що винаймали житло, в одній – власники житла. Ще одна квартира здавалася подобово і на момент трагедії там нікого не було.

Ірина Маруняк також зазначила, що збитки постраждалим мешканцям повинна компенсувати компанія, яка проводила будівельні роботи у сусідньому будинку, на проспекті Свободи, 21, та зруйнувала підпірну стінку. Це – товариство з обмеженою відповідальністю «Фрідом Авеню». Зараз щодо можливої компенсації ведуться перемовини між керівництвом компанії та міською радою.

За даними «Вголосу», кінцеві бенефіціарні власники ТОВ «Фрідом Авеню» - громадяни Ізраїлю та Австрії. Сама компанія серед своїх видів діяльності вказує знесення будинків та підготовку будівельних майданчиків.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», цієї ночі у Львові в центрі міста розвалився житловий будинок.  

ІА "Вголос": НОВИНИ