Під час евакуації людей з будинку на проспекті Свободи, 23 у Львові та протягом розбирання завалів. Під якими могли опинитися постраждалі, тріщини в будинку увесь час збільшувалися.

Про це сьогодні, 26 серпня, повідомив заступник начальника Головного управління ДСНС у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Микола Гуменюк.

За його словами, відразу по півночі 26 серпня до оперативно-координаційного центру надійшов дзвінок від мешканки будинку, яка вважала, що звуки, які вона чує можуть свідчити про обвал певних конструкцій споруди.

«Оперативна група спільно з працівниками поліції обстежили будинок та перевірили інформацію. Вони підтвердили, що у квартирі на третьому поверсі є видимі елементи часткового руйнування», - розповів він.

То ж усіх мешканців було евакуйовано. На другому поверсі квартири, яка згодом зруйнувалася, мешкало молоде подружжя, на третьому – літня жінка. Саме їх в першу чергу вивели з будинку. А вже потім евакуювали і всіх інших мешканців.

«Одна квартира зруйнувалася вщент. Там не залишилося навіть стін. Це квартира, яка здавалася подобово в оренду. І у нас не було інформації чи там є люди», - говорить рятувальник.

Тому надзвичайники розчистили всі завали, де могли б бути люди. Але, на щастя, нікого не знайшли.

Микола Гуменюк також каже, що під час робіт рятувальники звертали увагу на збільшення тріщин у стінах будинку. Саме тому вони й евакуювали всіх мешканців.

На ранок, до завершення робіт, тріщини перестали збільшуватися. Проте чи можуть мешканці вцілілих квартир повернутися додому, скажуть спеціалізовані організації.  

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», сьогодні вночі у центрі Львова обвалився житловий будинок.

ІА "Вголос": НОВИНИ