На 78-му добу війни ворожа армія взялася за перегрупування військ на Слов’янському напрямку, щоб поновити наступ на Барвінкове й Слов’янськ.

Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Як зазначається у повідомленні, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконання завдань з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах на території нашої Держави з території білорусі.

На пунктах пропуску та в прикордонних районах Брянської та Курської областей перебувають посилені наряди прикордонної служби фсб, а також підрозділи збройних сил російської федерації.

За минулу добу окупанти обстріляли населені пункти у Городнянському районі Чернігівської області та завдали авіаційного удару по населеному пункту в Шосткінському районі Сумської області.

"На Слов’янському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ для поновлення наступу на Барвінкове та Слов’янськ. Для посилення передових підрозділів ворог здійснив переміщення батальйонної тактичної групи. З метою доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, та логістичного забезпечення угруповання військ противник перемістив до визначеного району близько 300 одиниць озброєння та військової техніки", – зазначають військові.
У Генштабі повідомляють, що ворог форсував річку Сіверський Донець.У напрямку на Сіверськ агресор веде наступ в бік Зеленої Долини і Новоселівки. Тривають бої.
 
Окупанти ведуть штурмові дії у напрямку Первомайськ, Комишуваха, Новобахмутівка та Новокалинове.
На Курахівському напрямку ворог наступає у напрямках Степне – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар’їнка. Продовжуються бойові дії.
В Маріуполі основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні та спробі знищити наші підрозділи в районі заводу “Азовсталь”. Противник не припиняє завдавати авіаційних ударів.
 
"На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено вісім танків, шість одиниць бойової броньованої техніки, п’ять автомобілів та одну зенітну установку противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири БпЛА типу “Орлан-10”– інформують у Генштабі ЗСУ.
Читайте також:
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ