У цій методичці відображені псевдоісторичні факти та божевільні ідеї.

На окупованій частині Луганської області російські загарбники розпочнуть «навчання» школярів за псевдоісторичною методичкою, підготовленої до 1 вересня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook.

Рашисти з так званої «ЛНР» підготували до 1 вересня розлогий багатосторінковий документ під назвою «Структурний план уроку на тему »Моя історія". Планується, що саме з нього почнеться навчання школярів на тимчасово окупованих територіях в новому навчальному році – йдеться у повідомленні.

 

Загалом запропонований «план» являє собою традиційну солянку псевдоісторичних фактів та божевільних ідей. Він практично дослівно повторює пропагандистські виступи російських телевізійних ідеологів: Україну створив лєнін, української мови не існує, всі українські герої – злочинці, Україну має бути знищено

Зокрема, більшість цитат зі згаданого документа суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду.

 

Як писав «Вголос», голова Мелітопольської міської ради Іван Федоров закликав мешканців Запорізького регіону евакуюватись на території, підконтрольні Україні. Дії окупантів викликають серйозні побоювання через реальну загрозу атомної аварії на АЕС в Енергодарі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ