Російські військові випустили більше 400 ув'язнених із СІЗО у Херсоні під час своєї втечі. Українські правоохоронці вже знайшли частину втікачів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі телемарафону.

«Дійсно, окупанти сприяли втечі ув'язнених з херсонського слідчого ізолятора, які вчинили групову втечу. Вже здійснено низку оперативно-розшуових заходів і близько 70 представників цього так званого спецконтингенту вже передано представникам пенітенціарної служби», – сказав він.

Єнін заявив, що правоохоронці мають орієнтування на кожного з ув'язнених, тому вони не втечуть далеко, а якщо втечуть - то ненадовго.

Українські військові знайшли у СІЗО Херсона справи 457 засуджених. З них 15 засуджені до довічного позбавлення волі. Вони тимчасово опинилися в Херсонському слідчому ізоляторі, бо відбували терміни в різних колоніях, і втекли після втечі окупантів.

Окрім того, у СІЗО виявили справи 59 людей, яких затримали росіяни під час окупації. Повідомляється, що цих людей окупанти забрали з собою. Ймовірно, затриманих повезли до Криму.

Нагадаємо, над Херсоном у понеділок, 14 листопада, офіційно підняли український прапор.

Як писав «Вголос», російські війська, ймовірно, перекинуть війська до Донецької області після залишеного правобережжя Херсонської області для активізації операцій навколо Бахмута, Донецька та на заході Донеччини.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо «співів» у Києво-Печерській Лаврі

У Мелітополі біля «лігва окупатів» пролунав вибух: перші подробиці

Окупанти обстріляли Дніпропетровщину і завдали ракетного удару по передмістю Запоріжжя. Фото

ІА "Вголос": НОВИНИ