Росіяни продовжили наступ на схід від Часового Яру. Ворог, ймовірно, повністю захопив село Іванівське на Донеччині.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

10 квітня тривали позиційні бої на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Бої тривали в районі Кислівки, Іванівки, Андріївки, Тернів, Григорівки та Білогорівки. 

Зазначається, що геолокаційні кадри та супутникові зображення свідчать про те, що російські війська втратили  від 102 до 107 броньованих машин поблизу Тернів з 10 грудня 2023 року по 10 квітня 2024 року. Зокрема: 9 у грудні, 26 у січні, 24 у лютому, 36 у березні та від двох до семи автомобілів у перші 10 днів квітня.

9 квітня російський блогер заявив, що російські війська просунулися приблизно на два кілометри вглиб до Виїмки, хоча ISW не знайшов візуального підтвердження цього твердження.

Аналітики зазначають, що станом на 10 квітня російські війська, ймовірно, захопили все Іванівське і продовжили наступ на схід від Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 квітня, показують, що російські війська нещодавно просунулися далі на захід від Іванівського вздовж траси Т0504 (Бахмут-Часів Яр).

Росіяни нещодавно просунулися на північний захід від Авдіївки на тлі позиційних боїв у цьому районі 10 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 квітня, показують, що російські війська досягли незначних успіхів на північний схід від Бердичева (на північний захід від Авдіївки).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ