За добу 9 листопада ворог завдав 11 ракетних та 22 авіаційних удари по Україні, під ворожу атаку потрапили понад 30 населених пунктів.

Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

«Протягом минулої доби противник завдав 11 ракетних та 22 авіаційних удари, здійснив понад 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали райони понад 30 населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Херсонської областей», – йдеться у повідомленні.

За інформацією військових, на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

У Генштабі наголошують, що Білорусь й надалі підтримує збройну агресію рф проти України, приймає та розміщує російських військовослужбовців, надає полігони для підготовки.

«Триває формування спільного російсько-білоруського угрупування військ. Зберігається загроза завдання ударів противником та застосування ударних БпЛА з території та повітряного простору республіки білорусь», – зазначає Генштаб. 

На інших напрямках ворог здійснював обстріли.

Так, на Сіверському напрямку ворог гатив зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Гасичівка Чернігівської області та Попівка, Петрушівка, Миропілля, Запсілля, Нова Гута, Нововасилівка і Старікове Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник обстрілював з артилерії різних типів в районах населених пунктів Григорівка, Колодязне, Стрілеча, Вовчанськ, Огірцеве та Тернова.

Тим часом на Куп’янському та Лиманському напрямках російські загарбники обстрілювали з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Площанка, Берестове, Стельмахівка, М’ясожарівка, Спірне, Білогорівка, Макіївка, Невське та Кислівка.

На Бахмутському напрямку атакували з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Соледар, Іванград, Яковлівка, Майорськ, Зеленопілля та Нью-Йорк, а на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вугледар, Невельське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Красногорівка та Веселе.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти гатили з танків та усього спектру артилерії, в районах населених пунктів Пречистівка, Велика Новосілка, Павлівка, Гуляйпільське, Времівка, Залізничне, Новоданилівка, Мала Токмачка, Новопіль, Малі Щербаки та Полтавка.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

У НАТО відреагували на інформацію про можливий відступ окупантів з правобережжя Херсонщини

У мережі з’явилися фото з місця загибелі Стремоусова

На Херсонщині підозрюють у держзраді 8 поліцейських-зрадників

ІА "Вголос": НОВИНИ