Станом на ранок 3-го березня триває 8-й день повномасштабного вторгнення Росії. Після колосальних втрат російської армії останні декілька днів рашисти продовжують дотримуватись нової тактики - ударів по житлових районах та цивільних об'єктах. Цієї ночі російсько-терористичні війська знову бомбардували Київ.

Серія надпотужних вибухів пролунала у столиці близько 01.40 в ніч на 3 березня. Кадри російських повітряних ударів публікують очевидці у соціальних мережах. Судячи з того, що бомбардування відбувається у різних районах столиці, зокрема густонаселених житлових масивах, ворог знову завдає неприцільних ударів по мирному населенню. 

В місті оголошена повітряна тривога. Всіх жителів столиці закликали негайно піти в укриття. Інформації про загиблих та поранених наразі немає. 

У мережі публікують відео вибухів у Києві:

 

Нагадаємо, окрім масових обстрілів українських міст, окупанти вдаються до прямих військових злочинів проти мирного населення. 

Зокрема, сьогодні, 1 березня, російські окупанти поцілили в житловий будинок у місті Тростянець, що в Охтирському районі Сумської області. Також ворог завдав прицільного ракетного удару по площі Свободи в середмісті Харкова, де не перебувало жодних військових цілей. 

Відомо також, що 26 лютого поблизу Іванкова, що на півночі Київської області, окупанти розстріляли священнослужителя ПЦУ, капелана, депутата Іванківської районної ради від ВО «Свобода» Максима Козачину. Також, за даними Сумської ОДА, окупанти прицільно розстрілюють мирне населення на території області. 

Також 1 березня, як писав «Вголос», у Харкові російський снаряд влучив на площу Свободи. У мережі показали наслідки авіаудару. Продовжились атаки на місто також і вчора, 2-го березня, на 7-й день війни. Зокрема, ракета поцілила в управління поліції. 

В ніч з 2 на 3 березня ворожа авіація завдала удару по житлових квартал міста  Ізюм на Харківщині. Відомо, що станом на 02.35 3-го березня в місті внаслідок бомбардувань загинуло 8 осбі, двоє з яких - діти. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ