Зміни клімату спровокували масовий голод на півдні Мадагаскару.

На півдні Мадагаскару ООН зафіксувала перший випадок масштабного голоду через глобальні зміни клімату. Про це повідомляє пресслужба ООН.

Зазначається, що це перший, та, можливо, єдиний випадок голоду на Землі, який виник внаслідок змін клімату.

За словами заступника директора ВПП ООН на Мадагаскарі Ардуїно Мангоні, в інших країнах спалахи голоду пов'язані з конфліктами. Зокрема, він виділив випадки в Ємені, Південному Судані та Ефіопії.

«Маємо кілька гострих явищ, таких як... посухи протягом останніх п’яти років, феномен піщаних бур, імовірно, зумовлених ерозією ґрунту та збезлісенням протягом останніх 20-30 років, і, звичайно, наслідки Covid-19», – додав він.

Через нестачу води та сильні запорошені бурі населення Мадагаскару не може займатися веденням сільського господарства. Останній сезон практично не приніс урожаю, що спричинило масове голодування.

Нагадаємо, німецька організація Welthungerhilfe провела дослідження, згідно з результатами якого у світі 811 мільйонів людей голодують. У документі наголошується, що причинами погіршення ситуації цього року стали зміни клімату, пандемія коронавірусу, а також війни й конфлікти, яких побільшало останніми роками.

Зазначимо також, в шотландському місті Глазго зараз відбувається кліматичний саміт COP26, на якому обговорюються проблеми кліматичних змін та їхні наслідки для людства. На події присутні чимало світових лідерів, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

В рамках цього саміту він зустрівся з американським лідером. Подробиці зустрічі наразі не розкривають. Відомо лише, що під час розмови лідери держав торкалися теми загострення ситуації на фронті російсько-української війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ