Особу рашиста, який катував українського військовополоненого на оприлюдненому напередодні відео, вже вдалося встановити. Окрім того, відома інформація про родичів окупанта. Стартували процеси, за яких цей злочинець не зможе почуватися безпечно навіть на території росії.

Про це розповів уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у прямому ефірі національного телемарафону.

«Ми наразі знаємо все про цю людину, у першу чергу завдяки людям, які встановили і знайшли інформацію. Тобто у нас – все, абсолютно все про нього, навіть про його родичів. В юридичному сенсі запити відправлені до так само наших міжнародників, уже є реакція від них, вони у юридичному сенсі теж запустили процеси», – повідомив Лубінець.

Він додав, що все це призведе до юридичного засудження злочинця. Тобто максимально швидко повинен відбутися судовий розгляд і має бути винесений вирок в українському суді.

«Я впевнений, що це стане складовою майбутнього міжнародного кримінального трибуналу, який розгляне усі юридичні аспекти початку військових дій РФ проти України, і що це буде один з доказів», – вказав омбудсмен.

Він також зауважив, що вже стартували такі процеси, коли цей злочинець не зможе почуватися безпечно навіть у рф.

«Про конкретику мені не відомо, але я знаю, що є дуже багато людей, які оголосили просто винагороду за знищення цієї особи», – сказав Лубінець.

29 липня російські ЗМІ розповсюдили відео зі знущаннями з солдата, одягненим в українську форму. На кадрах окупанти показували тортури над полоненим, у тому числі кастрацію канцелярським ножем.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ