Федеральна комісія з питань зв'язку (FCC) у п'ятницю визначила п'ять китайських компаній такими, що становлять загрозу національній безпеці згідно із законом 2019 року, спрямованим на захист мереж зв'язку США.

Як інформує Reuters, серед компаній були Huawei Technologies Co, ZTE Corp, Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co та Zhejiang Dahua Technology Co.

Як відомо, закон 2019 р. вимагає від Федеральної комісії з питань ідентифікації компаній, що виробляють телекомунікаційне обладнання та послуги, «які, як було встановлено, становлять неприйнятний ризик для національної безпеки США».

Виконувачка обов'язків голови FCC Джессіка Розенворел заявила у своїй заяві: «Цей список містить суттєві вказівки, які гарантуватимуть, що в міру побудови мереж наступного покоління по всій країні вони не повторюватимуть минулих помилок і не використовуватимуть обладнання чи послуги, що становитимуть загрозу національній безпеці США або безпеці американців ».

Закон 2019 року використовував критерії законопроекту про санкцію на оборону, який раніше визначав п’ять китайських компаній. У серпні 2020 року уряд США видав розпорядження, що забороняють агентствам купувати товари чи послуги у будь-якої з п'яти китайських компаній.

У 2019 році США включили Huawei, Hikvision та інші фірми до свого чорного економічного списку.

Торік FCC визначила Huawei і ZTE загрозою національної безпеки для комунікаційних мереж – декларація, яка забороняє американським фірмам використовувати 8,3 мільярда доларів урядового фонду для придбання обладнання у цих компаній.

У лютому компанія Huawei оскаржила цю заяву у клопотанні, поданому до П’ятого апеляційного суду США. Huawei поки не коментує нові заборони від FCC.

У п'ятницю компанія Hikvision заявила, що рішуче виступає проти такого рішення.

Інші три компанії не прокоментували таке рішення.

У грудні FCC доопрацювала правила, згідно з якими перевізники обладнання ZTE або Huawei повинні  замінювати це обладнання. Вона створила програму відшкодування цих зусиль, і в грудні законодавці США затвердили 1,9 млрд доларів для фінансування програми.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ