Верховна Рада закликала парламент Німеччини визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За постанову про звернення українського парламенту до Бундестагу на засіданні 16 грудня проголосував 331 народний депутат.

Верховна Рада закликала німецький парламент дати «політичну оцінку подіям Голодомору, що стане важливим сигналом для вшанування мільйонів жертв цього злочину тоталітарного режиму, вагомим внеском у справу забезпечення мирного та безпечного майбутнього для наступних поколінь».

Пам’ять жертв голодоморів в Україні вшановують щороку в четверту суботу листопада.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 27 жовтня, в день вшанування жертв Голодомору в Україні, блогери зібралися у Будинкові вчених у Львові аби відсвяткувати день народження одного з блогерів з Чернівців Олександра Заліска.

Попри те, що у Львівській області ще діяла «червона» ковідна зона, на вечірці було дуже багато осіб, які не дотримувалися карантинних вимог. Але найбільше українців обурила те, що блогери назвали свою вечірку – «Голодна туса».

Після того, як громадяни почали висловлювати своє обурення таким вчинком, відомі українські бренди оголосили про розірвання контрактів з учасниками «туси».

Міськрада Львова заборонила адміністрації Будинку вчених здавати в оренду приміщення у поминальні та траурну дні.

Проте найбільше до серця те, що сталося, взяв директор установи Роман Славітич. Він помер у кабінеті заступника міського голови Львова Андрія Москаленка під час візиту, коли намагався розв'язувати проблему та переконати владу відновити дозволи на господарську діяльність.  

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ