В Україні очікується проходження максимального рівня водопілля на Десні. Можливе затоплення ряду сіл й порушення транспортного сполучення.

Про це пише пресслужба ДСНС.

Як відзначається в ДСНС, 20-22 квітня очікується проходження максимального рівня водопілля на Десні біля селища Макошине висотою 740-750 см над нулем поста з подальшим:

  • затопленням заплави;
  • затопленням території ряду сіл;
  • порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області;
  • початковим затопленням присадибних ділянок й можливо окремих будинків у Корюківському районі Чернігівської області.

З 20-21 квітня у місті Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій. Також відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.

З 20-21 квітня також утримуватиметься затоплення заплавних територій та понижених ділянок у ряді населених пунктів:

  • на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області (ІІІ рівень небезпеки - червоний);
  • на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Також можливе початкове затоплення заплавних територій на Каховському водосховищі у ряді населених пунктів у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ