Речниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова прокоментувала рішення США віднести РФ до переліку «бездомних націй». Таке рішення надзвичайно сильно ускладнює отримання американської візи. Таке рішення Державного Департаменту Сполучених Штатів російська чиновниця назвала «пеклом і садизмом».

Про це, як повідомляє «Європейська правда» пише російське видання «Известия». Нагадаємо, абсолютна більшість російських ЗМІ перебувають під контролем Кремля, і видання «Известия» - не виключення. 

"Прочитала, що Державний департамент вніс росіян, готових оформити візу в США, в категорію «бездомні національності»... Вони перетворили банальну для XXI століття технічну процедуру в справжнє пекло, в основі якого - знущання на межі садизму", - написала вона в Telegram-каналі.

Захарова заявила, що в Держдепі «давно зламалося щось важливе, що ніяк не можуть полагодити». Речниця російського МЗС багато пише про ідеали свободи, порушенням яких нібито займається американська влада, встановлюючи процедури обмеження на видачу віз росіянам. 

Нагадаємо, у самій РФ ситуація зі свободою слова як і зі свободою переміщення, не є зразковою. Абсолютна більшість медіа підконтрольні влади, опозиційні партії та організації фактично діють нелегально, або ж оголошені «іноземними агентами». 

Марія Захарова апелює до сімейних цінностей й пише, що, мова йде не тільки про скорочення туризму і культурних обмінів, це «удар по сім'ях і родичах». Зауважимо в США проживає значна російська діаспора, яку оцінють від 1 до 2,7 млн осіб. Також, як відомо, значна частина російської еліти має нерухомість в США. Зокрема це зірки шоу-бізнесу, політики та олігархи. Серед останніх й Олег Дерипаска, особистий друг Володимир Путіна, чий маєток в американській столиці Вашингтоні обшукали співробітники ФБР.

Як писав «Вголос», Державний департамент США відніс росіян до категорії громадян, яка не може отримати американську візу в своїй країні. Їм було присвоєно статус так званої «бездомної нації». 

Росіяни можуть звернутися за візою до посольства у Варшаві.

ІА "Вголос": НОВИНИ