Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі завершила візит до Тайваню, який став причиною загострення конфронтації між Китаєм, Тайванем та США.

Кадри з посадкою Пелосі на літак опублікували у мережі. Як пише News 18, зустрічі з публічними особами Тайваню закінчено.

Візит тривав менше доби, Пелосі прибула на Тайвань увечері 2 серпня.

3 серпня вона відвідала парламент, а також провела зустріч із президентом Тайваню Цай Інвень. Вони обговорили підтримку демократії на острові і не оминули війну в Україні.

«Ми обговорили, як Америка та Тайвань можуть поглибити наші економічні зв'язки, ще більше зміцнити наше партнерство у сфері безпеки та захистити наші спільні демократичні цінності», – написала Пелосі у Twitter за підсумками зустрічі.

Також делегація Конгресу США провела зустріч із віцепрезидентом Законодавчих зборів Юань Цай Чі-чаном у Тайбеї. «Ми підтвердили нашу непохитну підтримку тайванської демократії, у тому числі у питаннях безпеки та стабільності, економічного зростання та управління», – прокоментувала спікерка.

Віртуально пройшли переговори Пелосі із главою Законодавчих зборів Юань Ю Сі-куном.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Китаю знову попередили США про наслідки візиту конгресвумен Ненсі Пелосі до Тайваню.

ІА "Вголос": НОВИНИ