Ексочільник МЗС України Павло Клімкін сказав, що Росія та її президент Володимир Путін, який висуває вимоги про гарантії невступу України до НАТО, раніше порушили «все».

Про це експосадовець заявив у Facebook.

 

«Вимагаючи юридичних гарантій «не розширення» НАТО на схід, Кремль «забуває», що порушив усі, включаючи юридичні, гарантії «не розширення» на захід. По-перше, вірити РФ немає сенсу. По-друге, якщо Путін хоче комусь щось довести, то хай звільняє Крим і Донбас, а потім взагалі щось пропонує», – написав Клімкін.

За його словами, «брежнєвський СРСР хоч удавав дотримання гельсінських принципів».

«Сьогоднішній російський режим їх, навпаки, знищує. Тому і будь-які переговори з ним про права, свободи та право вибору інших неможливі. Мало того, немає сенсу, не мають вестися і, зрештою, юридично нікчемні, адже про що можна домовлятися зі злочинцями? І, врешті-решт, такі переговори просто аморальні», – вважає Клімкін.

Раніше «Вголос» повідомляв, що радник Кремля обмовився, що Росія атакує Україну лише тоді, коли та вступить в НАТО. Учора, 1 грудня, Путін підтвердив це твердження. Він хоче отримати від НАТО письмові гарантії, що Альянс не розширюватиметься на схід. За його словами, вони продовжують розширення, попри обіцянки не робити цього.

Нагадаємо, як заявив в інтерв’ю кремлівському пропагандисту Кисельову невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко, у разі якщо Росія зіткнеться з нібито “агресією України”, Мінськ займе сторону Москви.

Зазначимо, що розслідувач Bellingcat заявив, що Кремль має своєрідний «список смерті» з іменами тих, хто критично ставиться до режиму Путіна й до нього самого.

Як заявила посол Німеччини в Україні, в разі, якщо Російська Федерація наважиться здійснити напад на Україну, то зазнає великих втрат. Зараз українська армія набагато потужніша, ніж у 2014 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ