Росія атакує Україну, якщо та приєднається до НАТО. Щонайменше, таку позицію озвучив голова Ради з питань зовнішньої та оборонної політики Росії та радник Кремля Федір Лук'янов.

Про це повідомляє Telegraph.

При цьому британські журналісти зауважили, що його заява – найясніше пояснення нарощення Росією військ біля українського кордону.

Лук'янов — голова правління російської Ради із закордонних справ, яка консультує Кремль, чітко дав зрозуміти, що Москва буде шукати не тільки усних запевнень від НАТО.

«Цей нещодавній раунд ескалації у Східній Європі показав, що старі принципи безпеки на континенті більше не працюють», – написав він.

Як наголосили журналісти, це припущення є найчіткішим поясненням того, чому Росія збирає війська біля кордону з Україною 

«Росії доведеться змінити систему та провести нові «червоні лінії», — сказав він, згадавши післявоєнну угоду між Радянським Союзом і Фінляндією, згідно з якою Москва визнала незалежність Фінляндії в обмін на нейтралітет Гельсінкі під час холодної війни.

Нагадаємо, коментуючи повідомлення про випробування в Україні ракет Javelin, секретар Радбезу Росії Патрушев сказав, що «в Україні може спалахнути».

ІА "Вголос": НОВИНИ