Отримавши прихисток на Львівщині, мешканка Донеччини всіляко виправдовувала дії російських окупантів, поширювала наративи кремлівської пропаганди та дискредитувала Збройні сили України.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області. 
 
Так, на особистій сторінці в забороненій соціальній мережі «Вконтакте» жінка брала участь в деструктивних інформаційних акціях росії та поширювала заклики до припинення існування України.

 
Як стало відомо, на початку серпня кремлівська шанувальниця прибула на Львівщину де і переховувалась від своїх «російських визволителів» (сама ж вона родом з Донецької області). Оперативники спецслужби миттєво встановили місцеперебування зловмисниці та в ході невідкладних слідчих дій затримали жінку на місці.

 
Зловмисниці вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечування збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України. Обрано запобіжний захід - тримання під вартою, з можливістю внесення застави в розмірі 744 тис грн.
 
Тривають слідчі дії.
 

 
Заходи із припинення протиправної діяльності проводили оперативники Львівського райвідділу та слідчі Управління СБ України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
 
Читайте також у «Вголосі»: родини бійців «Азову» закликають звільнити їх з полону. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ