Петиція на сайті президента України про запровадження санкцій проти телеканалу «НАШ» набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Про це повідомив автор петиції Сергій Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

Він пояснює свої вимоги тим, що на цьому телеканалі «транслюються антидержавні висловлювання та пропаганда в інтересах держави-агресора».

Також Стерненко нагадує, що Рада національної безпеки та оборони раніше запровадила санкції, які призвели до припинення роботи каналів «112», Zik, NewsOne, Ukrlive та «Перший незалежний». Ці канали пов’язані з головою партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктором Медведчуком.

 «Так само санкції було застосовано і проти низки інших інформаційних ресурсів, що розповсюджували антидержавну пропаганду. Зокрема, проти сайтів Шарій.нет, Страна.юа та інших. Водночас РНБО не розглядала питання про застосування обмежувальних заходів проти телеканалу «НАШ» («ТОВ НАШ 365» на момент створення цієї петиції)», – пише Стерненко в обґрунтуванні петиції.

Вона з’явилася на сайті 6 січня 2022 року. Наразі реакції Офісу президента на неї немає, вона очікує на розгляд. Телеканал «НАШ» також не коментував її зміст.

Згідно з законом, протягом трьох робочих днів після набрання потрібної кількості голосів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду, який має бути здійснений не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ