У 2004 році Дмитро Разумков на зло Помаранчевій революції вступив до Партії регіонів і говорив, що буде принципово спілкуватися російською мовою!

Таке в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA пригадав Любомир Мельничук, керівник Львівської міської організації ВО Свобода.

Націоналіст відзначив, що Разумков – людина не така, як більшість українців.

«У нас із ним нема нічого спільного, тому його доля для мене абсолютно байдужа.

Чи прийде на його місце хтось інший, кращий чи гірший, мені теж абсолютно байдуже. Тому що я прекрасно розумію, що це буде людина, яку поставить партія. А партію я так само не вважаю проукраїнською. Більшість цієї партії в найважчі для України часи займали не проукраїнську позицію.

Ми прекрасно пам’ятаємо жарти «Квартал 95» над Помаранчевою революцією, Революцією Гідності. Ми з ними є абсолютно різними. Бо я хочу бачити Україну українською!», - акцентував Любомир Мельничук.

Нагадаємо, нещодавно за ініціативою пропрезидентської фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді, спікера Дмитра Разумкова відправили у відставку. Колишній член Партії Регіонів увійшов до великої політики разом з президентом Володимира Зеленським у березні 2019-го. Під час президентської кампанії Разумков був речником штабу Зеленського та одним з головних радників майбутнього президента, який на той момент абсолютно не мав політичного досвіду. 

Після позачергових парламентських виборів влітку 2019-го року, ініційованих новообраним президентом, партія ЗеКоманди «Слуга Народу» отримала абсолютну більшість у Верховній Раді, що стало безпрецедентним випадком в історії сучасного українського парламентаризму. Разумков, що на той момент очолював президентську партію, був обраний спікером.

Проте з часом стосунки між Зеленським та його колишнім довічним радником зіпсувались. Серед ймовірних причин називають підкреслену політичну незалежність нині вже ексспікер Верховної Ради. У примусовій відставці Разумкова вбачають спробу Зеленського позбутися конкурента та закріпити особистий контроль над більшістю у парламенті.

Серед тих, хто дотримуються такої думки і голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський, який у 2012-2014-у роках був віцеспікером Верховної Ради та упродовж двох днів одноосібно керував Україною після втечі президента-зрадника Віктора Януковича. 

Водночас Олег Синютка, народний депутат від «Європейської  Солідарності» припускає у відставці Разумкова спланований політичний маневр. На думку багаторічного очільника  Львівщина опального ексспікера можуть використати як лідера контрольованої «придворної» опозиції президента Зеленського. 

ІА "Вголос": НОВИНИ