Ворожим війська вдалось форсувати Сіверський Донець. Вони закріпились в Лисичанську, а також взяли під контроль Золотарівку та Білогорівку.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Окупанти закріпилися в Лисичанську. Вдалося їм і форсувати річку Сіверський Донець, щоб на п’ятий місяць війни таки захопити Білогорівку. Під контролем росіян вже й Золотарівка», – написав Гайдай.

Очільник області зауважив, що при наступі на Лисичанськ росіяни переважали вдесятеро.

«Навіть в останній день оборони Лисичанська під щільним вогнем медики госпіталізували поранених, рятували місто пожежники, поліція фіксувала злочини. Тримали стрій, навіть коли це вже здавалося неможливим. Росіяни переважали вдесятеро»

З його слів, російська армія зібрала сили зі всіх можливих напрямків і зосередила їх в Лисичанську.

«Їхню перевагу в особовому складі ми нівелювали майстерністю українських бійців. Однак необхідна для витиснення ворога кількість далекобійної зброї до нас ще не надійшла», – каже голова ОВА.

Гайдай зазначив, що багато поранених місцевих жителів  вивезли до лікарень Дніпра, Львова чи Івано-Франківська. У медзакладах Донеччини, де зараз теж вже небезпечно, за останні тижні отримують, або вже отримали, допомогу близько 50 важкопоранених жителів Лисичанська.

Як писав «Вголос», за даними британської розвідки, російські війська після захоплення міста Лисичанськ на Луганщині, ймовірно, кинуть сили на взяття під контроль Донецької області.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Окупанти перемістили 17 вагонів з боєприпасами із Криму на Херсонщину – Генштаб

Росія посилила присутність у Чорному морі

В окупованому Сніжному на Донеччині сильні вибухи. Відео

ІА "Вголос": НОВИНИ