[media=157310,157311,157312,157313,157314] 

Про це повідомляє управління Нацполіції Київщини.

Пізно ввечері група невідомих у медичних масках, шляхом віджиму та розбиття вікон, ввірвалася в будинок приватних підприємців. Озброєні пістолетом, ломом, ножами та затяжками, бандити напали на 40-річну жінку, яка на кухні першого поверху мила посуд. Жорстко били, вимагаючи віддати наявні гроші та коштовності з сейфу.

Почувши крик матері, 11-річна донька розбудила батька, який відпочивав у кімнаті на другому поверсі. Чоловік схопив свій зареєстрований мисливський карабін і, спускаючись вниз по сходах на допомогу дружині, зробив попереджувальний постріл. Зловмисники кинулись навтьоки, але один із них залишився та продовжував фізичне насилля над жінкою.

43-річний господар вистрелив у нападника, завдяки чому звільнив налякану дружину та загалом врятував життя собі та рідним. Від отриманого вогнепального поранення злочинець помер на місці. Ним виявився 40-річний безробітній неодноразово засуджений житель Сумської області.

Начальник поліції Київщини Дмитро Ценов повідомив, що як тільки в поліцію надійшло повідомлення від потерпілих, на території району було введено оперативний план «Перехоплення». До розшуку зловмисників задіяли увесь особовий склад Вишгородської поліції. Правоохоронці розшукали та затримали у лісопосадці двох підозрюваних, які намагалися втекти від правосуддя. Ще одного розбійника, який тікав на автомобілі «Daewoo Lanos», затримала група реагування патрульної поліції. З транспортного засобу вилучили пістолет, ножі, радіостанції, лом та інші злочинні знаряддя.

Трьох підозрюваних – громадян Російської Федерації, затримано у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їх перевіряють на причетність до розбійних нападів, скоєних на території області та в інших регіонах держави. Поліцейські проводять низку заходів, спрямованих на розшук ще одного нападника-втікача.

Слідчими Вишгородського відділу поліції відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст.187 (розбій) та ст.118 (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ