До Львова на протест з’їхались шахтарі. Вони вимагають навести лад у вугільній галузі та виплатити їм зарплати.

Сьогодні, 4 серпня, близько 200 працівників шахт вирушили пішою ходою від проспекту В’ячеслава Чорновола до стін ЛОДА. Шахтарі ДП “Львіввугілля” вимагають виплатити їм заборгованість, про що писав «Вголос».

Шахтарі та місцеві депутати з Червоноградського району прийшли під стіни обладміністрації вимагати виплати зарплат, заборгованість по яких в окремих випадках перевищує 4 місяці. Про це повідомив депутат Червоноградської міської ради Олег Стельмах.

Фото: Христина Гоголь/ Твоє Місто.

 Відомо, шахтарям ДП «Львіввугілля» заборгували 228 млн гривень. За їхніми словами, зарплату люди вже не отримували з квітня цього року. Вони не мають за що купувати продукти та не можуть оплачувати комуналку. Тому гірники вийшли на акцію протесту та відстоюють законно зароблену платню. Вони скандують «Зарплату!» та «Ганьба!», а також б'ють касками по землі.

Протестувальники закликали навести лад у вугільній галузі і наголосили, що попри обіцянки президента, проблема із виплатою заробітної плати не вирішилася.

Фото: Христина Гоголь/ Твоє місто.

Додамо, що на території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це підприємства ДП «Львіввугілля»: «Відродження», «Лісова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Нагадаємо, що напередодні дружини та діти шахтарів вже виходили на акцію протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ