На зустрічі також був присутній секретар Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Ігор Янків, інформує кореспондент Вголосу.

Ігор Янків зазначив, що протягом трьох останніх років в Україні відсутня державна програма розвитку фізичної культури та спорту. Попередній уряд подав на розгляд ВРУ таку програму, однак, зважаючи на ситуацію в країні, парламент прийняв рішення не приймати цей документ і напрацювати нову, іншу за змістом програму.

«Зараз у Міністерстві та профільному Комітеті Верховної ради стоїть питання перегляду системи функціонування спорту та фізичної культури. Варто виділити деякі пріоритети, треба виробляти модель розвитку фізичної культури та спорту, враховуючи сучасні реалії в Україні. Протягом півроку ми разом із Міністерством хочемо напрацювати таку концепцію розвитку фізкультури та спорту, яка б дала результати від здоров’я українців до олімпійських досягнень наших спортсменів», – сказав секретар Комітету ВРУ.

В свою чергу Олена Підгрушна зазначила, що знає зсередини скільки проблем є у галузі, тому на новій посаді докладе максимум зусиль, аби їх вирішити.

«Всі наші проблеми зупиняються на головах федерацій: тобто у Міністерстві знають про одні проблеми, а спортсмени насправді мають зовсім інші. Відповідно до прямої вказівки міністра я тут якраз є тою ланкою, яка встановлює зв'язок між громадськістю та безпосередньо міністром», – сказала Олена Підгрушна.

Вона також наголосила, що Дмитро Булатов запропонував усім охочим надсилати йому на електрону пошту пропозиції щодо реформування галузі, яку він очолює.

ІА "Вголос": НОВИНИ