Після перемовин із Путіним глава США Джо Байден провів телефонну розмову із українським очільником Володимиром Зеленським.

Американський президент запевнив, що США, партнери та союзники дадуть рішучу відповідь, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Байден підтримує принцип «нічого про Україну без України», а також територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Наступного тижня розпочнеться двосторонній діалог Росія-НАТО і ОБСЄ. Говоритимуть про стратегічну стабільність.

Також лідер США підтримує заходи щодо зміцнення довіри для деескалації напруженості на території Донецької та Луганської областей.

Зеленський на сторінці в соціальних мережах наголосив, що перша міжнародна розмова із Байденом у новому році доводить особливий характер відносин між Україною та США. Сторони обговорили недопущення подальшої екскалації, деолігархізацію, збереження миру в Європі та реформи.

Щодо телефонної розмови між Байденом і Путіним, то представник США попередив очільника країни-агресорки про наслідки у випадку нападу на Україну.

Як писав «Вголос»,  США нададуть Україні додаткові військові катери типу Island і Mark VI. Бойові катери передадуть орієнтовно в першому півріччі нового року.

ІА "Вголос": НОВИНИ