Супутникові знімки свідчать, що за останній місяць Росія відвела від кордону з Фінляндією понад 100 одиниць важкої техніки – це збіглося в часі з початком руху Гельсінкі до Північноатлантичного альянсу.

Як повідомляє фінського мовника Yle.

Відведення техніки було зафіксоване у військовій частині 34667, розташованій у селі Алакуртті Мурманської області, що за 70 кілометрів від кордону з Фінляндією. Військова частина належить Північному флоту РФ – найбільш новому російському військовому округу.

Супутникові знімки, зроблені 13 і 24 травня, свідчать, що у військовій частині значно зменшилась кількість військової техніки. Вони фіксують зокрема відведення танків і тягачів МТ-ЛБ – загалом до сотні одиниць, а також, імовірно, самохідних артилерійських установок «Гвоздика».

На супутниковому фото від 26 червня показані три райони скупчення військової техніки на російській базі в Алакуртті, які за травень спорожніли.

На те, що військових, які там дислокувались, направили на війну в Україну, побічно можуть вказувати до пів сотні оголошень про роботу в Алакуртті, які журналісти Yle знайшли в інтернеті. Більшість пов’язана з тиловою роботою – наприклад, юристи, але є і понад два десятки вакансій стрільців.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ