Вперше він підірвався на міні в Афганістані, вдруге - в Україні. У Центрі “Незламні” готують до протезування захисника, який втратив обидві ноги. Його мета - пробігти на протезах марафон.

Про це повідомляють у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Ігорю Крупнову - 57 років. Капітан Збройних сил України. Тато двох дочок. 
Чоловік з Дніпра. Побудував там маленький бізнес, допомагав дружині з власною справою.

24 лютого, після того, як росія повномасштабно вдерлася в Україну, Ігор без вагань пішов до військкомату. Через тиждень уже був на фронті. Каже: інакше вчинити не міг, адже, на відміну від більшості добровольців, мав військовий досвід. Служив в Афганістані. 

У листопаді Ігор разом із побратимами їхав на завдання. Авто підірвалося на двох протитанкових мінах. Сталося це на Херсонщині. До тями чоловік прийшов на 5 добу після поранення, коли його евакуйовували вже до Львова - у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ. 

Стан шоковий. Що було з ним попередні кілька днів - не пам'ятав. Мав вкрай важкі поранення нижніх кінцівок. Врятувати ноги захисника фахівцям, на жаль, не вдалося. Ампутацію хірурги виконали після консультацій із протезистом. Він допоміг визначити найліпший для подальшого протезування рівень ампутації. Також із Ігорем одразу - ще в реанімації - почали працювати психотерапевти.

Наразі Ігор Крупнов проходить фізичну та психологічну реабілітацію. Готується до протезування. 

Військовий має сильний характер, наполегливо займається, відтак швидко приходить до форми. Адже має мрію - знову пробігти марафон. Звісно, після перемоги. 

Читайте також у «Вголосі»: як енергетики зі Львівщини відновлюють електропостачання у щойно визволених населених пунктах України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ