Недобудовану споруду, яка розташована у Франківському районі, почали розбирати сьогодні, 25 січня. Раніше на цій ділянці планували будівництво торговельного центру, проте станом на сьогодні невідомо, що саме постане замість недобуду.

Львівський автобусний завод (ЛАЗ) розпочав будівництво Палацу культури  у 1975 році. Проте, через борги перед підрядником, запланований об'єкт так і не був зданий, і навіть не перебував на балансі заводу.  За часи Незалежності будівля неодноразово змінювала власників, аж поки 2010-го року її не купив ТзОВ «Західний інвестиційний союз». Земельна ділянка, на якій розташовано недобуд, була передана у користування компанії ухвалою Львівської міської ради.

У 2018-у році власники ділянки звернулись до Львівської міської ради за містобудівники умовами для спорудження торговельного центру, проте Виконком ЛМР так і не видав їм містобудівних умов та обмежень. Зрештою, в 20-их числа січня 2022-го року власник розпочав поступовий демонтаж будівлі, розмістивши відповідне оголошення. Про це зокрема пишуть мешканці району у соціальних мережах.

Що буде замість недобуду, ніхто не знає 

У коментарі для видання Твоє Місто пресслужба Львівської міськради повідомила містобудівні умови і обмеження на нове будівництво на місці недобуду не видавали. Відтак, інформації про те, що планують там будувати наразі не має. Крім того, міська інспекція ДАБК розпочала перевірку робіт, що відбуваються на вул. Княгині Ольги.

За даними з витягу Державного земельного кадастру ділянка знаходиться на території житлової та громадської забудови, вид використання – завершення будівництва будинку громадського призначення та його обслуговування. Земельна ділянка належить громаді міста, її орендує ТзОВ «Інвестиційний союз», у його власності є недобуд. За даними аналітичної системи УouСontrol власницею цієї компанії є Марія Назаркевич.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", у Львові на вулиці Княгині Ольги, 120 продовжують демонтовувати супермаркет «Арсен», який закрили декілька місяців тому. На його місці постане новий житловий компелкс. 

ІА "Вголос": НОВИНИ