У Львові на вулиці Княгині Ольги, 120 продовжують демонтовувати супермаркет «Арсен», який закрили декілька місяців тому. Як відомо, влада хоче звести на тому місці нові будинки.

Як ми писали, на розгляд містобудівної ради Львова вже виносять проєкти зміни цільового призначення земельної ділянки, які в перспективі дозволять забудувати її житлом.

Одразу ж зауважимо, що про забудову ділянки на місці вже колишнього «Арсену» поки не йдеться. Проте з огляду на досвід появи у Львові великої кількості житла всупереч Генеральному плану міста, місцеві мешканці вкрай чутливо реагують на будь-які спроби житлової забудови навіть у перспективі.

Саме це будівництво називають ймовірною причиною, через яку міська влада хоче демонтувати на 80% готовий трамвайний шляхопровід на Науковій, замість того, щоб його добудувати.

Нагадаємо, у ЛМР виникла ідея демонтувати трамвайний шляхопровід, який готовий на 80%. З такою ініціативою виступив депутат міської ради від фракції «Самопоміч» Андрій Шевців, якого підтримали представники ЛКП «Інститут міста».

Вони наполягають на необхідності демонтажу мосту та продовження трамвайної гілки безпосередньо через вулицю Наукову по землі, з перетином рейкового полотна та проїжджої частини.

В ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA депутат Львівської міської ради VII скликання Ігор Телішевський заявив, що міст створюватиме незручності для майбутньої житлової забудови, яку планують звести у районі найближчим часом. Якщо ж у цьому районі буде міст із насиченим рухом, квартири коштуватимуть на багато дешевше.

Детальніше про те, що будуть будувати на місці колишнього «Арсену» читайте у матеріалі ІА «Вголос» за посиланням. Ми також писали, що будуть робити з мостом на перетині вулиць Княгині Ольги та Наукової.

ІА "Вголос": НОВИНИ